آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیکی یا آسانسور جکی توسط یک پیستون در پایین آسانسور پشتیبانی می شوند که آن را به سمت بالا هل می دهد. آنها برای برنامه های کم ارتفاع 2-8 طبقه استفاده می شوند و با حداکثر سرعت 200 فوت در دقیقه حرکت می کنند. اتاق ماشین آسانسور هیدرولیکی در پایین ترین سطح و مجاور چاه آسانسور قرار دارد.

بسیاری از آسانسور های خانگی و باربری صنعتی آسانسور هیدرولیکی هستند و دلایل زیادی برای انتخاب آن ها وجود دارد.

سیستم آسانسور هیدرولیکی یا آسانسور جکی

سیستم آسانسور هیدرولیکی به بالابرهایی اشاره دارد که با استفاده از پیستون های نصب شده در داخل یک سیلندر تغذیه می شوند.

برای به حرکت درآوردن پیستون ها از سیالات مبتنی بر روغن هیدرولیک استفاده می شود. امروزه، آسانسور هیدرولیکی در سراسر دنیا طرفدار زیادی دارد.

نحوه کار آسانسور های هیدرولیکی

سیستم های آسانسور هیدرولیکی از طریق فشرده سازی سیالات عمل می کنند. عملکرد آسانسور هیدرولیکی بسیار ساده است.

  • بالا رفتن: پمپ موجود در سیستم آسانسور هیدرولیکی روغن ذخیره شده در مخزن را به داخل سیلندر می ریزد که پیستون را به سمت بالا می راند.
  • پایین رفتن: دریچه های سیلندر باز می شوند و اجازه می دهند روغن به مخزن برگردد و در نتیجه پیستون پایین بیاید.

کابین آسانسور هیدرولیکی روی پیستون قرار دارد و توسط مایع محبوس شده در سیلندر ثابت نگه داشته می شود. سیستم های هیدرولیکی می توانند از دریچه های الکتریکی برای تنظیم آزاد شدن روغن استفاده کنند و از سواری روان و مطمئن برای محموله اطمینان حاصل کنند.

اتاق فرمان سیگنال های الکتریکی را به پمپ می فرستد و در نتیجه روغن و پیستون را حرکت می دهد.

موارد استفاده آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیک یا آسانسور جکی را نمی توان در ساختمان های مرتفع یا آسمان خراش ها نصب کرد.این نوع آسانسور فقط برای ساختمان های کم ارتفاع تا متوسط با حداکثر 5 تا 7 طبقه توصیه می شود. دو دلیل برای این محدودیت وجود دارد.

اولاً، این سیستم برای بلند کردن کابین به انرژی زیادی نیاز دارد و آن را برای آسمان خراش ها و سایر ساختمان های بلند نامناسب می کند.

سرعت، دلیل اصلی دیگر است. با سرعت عملیاتی حدود 150 فوت در دقیقه، این سیستم تا حد زیادی برای ساختمان‌ های بالاتر از هفت طبقه نامناسب است؛ زیرا زمان لازم برای بالا و پایین رفتن ساختمان را می‌برد.

انواع آسانسور هیدرولیکی

  • آسانسور هیدرولیکی سوراخ دار و یا زمینی: در این نوع آسانسور، سیلندرهای هیدرولیک به داخل زمین کشیده شده و در داخل یک سوراخ حفر شده قرار می گیرند. کابین آسانسور بر روی پیستونی نصب شده است که در داخل سیلندر حرکت می کند.
  • آسانسور هیدرولیکی بدون سوراخ: این نوع آسانسور های هیدرولیکی در اواخر دهه 1970 اختراع شد. آسانسور هیدرولیکی بدون سوراخ نیازی به عمق گودال ندارند و برای ساختمان هایی که حفاری در آنها امکان پذیر نیست مناسب است.
  • آسانسور هیدرولیکی طناب دار: این نوع از آسانسور ها سیستم های هیدرولیکی بدون سوراخ و بهبود یافته هستند. این دستگاه برای گسترش آسانسور تا ارتفاع 60 فوتی از طناب و چرخ دنده استفاده می کند و در نتیجه نیاز به استوانه زیرزمینی را از بین می برد. آسانسور هیدرولیکی طناب دار معمولاً دارای گاورنر هستند تا در صورت پاره شدن طناب خطر سقوط آزاد را از بین ببرد.
  • آسانسور هیدرولیکی بدون اتاق ماشین (MRL): این نوع آسانسور دارای ماشین آلات آسانسور در چاله آسانسور است.

شرکت مهندسی هیدرو فرکو در ارائۀ قطعات و تجهیزات انواع آسانسور های هیدرولیکی تخصص کافی را داریم.

مزایای آسانسور هیدرولیکی

  • نصب سریع
  • هزینه نصب و نگهداری ارزان
  • فضای کمی را اشغال می کند
  • برای حمل بار های سنگین عالی است
  • استاندارد ایمنی بالا

معایب آسانسور هیدرولیکی

  • برای ساختمان های بیش از 7 طبقه مناسب نیست
  • سرعت کم سفر
  • کمی پر سر و صدا
  • به قدرت بیشتری نیاز دارد

اجزای آسانسور هیدرولیک

آسانسور های هیدرولیکی در اجزای اصلی زیر با آسانسور کششی متفاوت هستند:

  • سیستم ماشین/درایو.
  • سیستم ایمنی.

سیستم ماشین / درایو: کابین آسانسور باید به یکی از روش های زیر هدایت شود:

  • سیستم های هیدرولیکی مستقیم.
  • سیستم های هیدرولیکی غیر مستقیم (در صورت استفاده از آسانسور هیدرولیک طناب دار)

در مورد سیستم مستقیم، رم آسانسور هیدرولیکی باید در کنار یا پشت قرار گیرد مگر اینکه مشخص شده باشد، سیستم مستقیم در کابین آسانسور قابل قبول نیست.

سیستم ماشین/درایو شامل اجزای زیر خواهد بود:

  1. پیستون/جک: سیلندر باید از لوله فولادی با ضخامت کافی و حاشیه ایمنی مناسب ساخته شود. بالای سیلندر باید مجهز به سر سیلندر با حلقه راهنمای داخلی و بسته بندی خود تنظیم شود.

پیستون/رم باید از یک محور فولادی با قطر مناسب ماشینکاری شده درست و صاف ساخته شود. برای جلوگیری از خروج پیستون از سیلندر، پیستون باید دارای یک توقف الکتریکی باشد که به پایین جوش داده شده است.

  1. پاور یونیت هیدرولیک: پاور یونیت هیدرولیک از اجزای زیر تشکیل شده است:
  • تانک
  • موتور/پمپ
  • شیر فلکه
  • فعال کننده

سیستم ایمنی

آسانسور های هیدرولیکی به دلیل ارزان‌تر بودن ساخت، نصب و سرویس و به دلیل داشتن سابقه ایمنی بهتر نسبت به آسانسور برقی بر ساختمان های کم ارتفاع تسلط یافته اند. به خصوص در مناطق زلزله خیر آسانسور هیدرولیکی به وضوح خود را به عنوان گزینه ایمن تر ثابت کرده است. با توجه به تهدیدی که توسط وزنه های متحرک ایجاد می شود و همچنین به دلیل معلق بودن کابین از بالای بالابر، آسانسور کششی در مقایسه با آسانسور های هیدرولیکی، که عملاً روی فونداسیون ساختمان نصب می شوند، به ویژه در برابر لرزش ساختمان آسیب پذیر است.

عومل موثر بر قیمت آسانسور هیدولیکی خانگی

قیمت آسانسور هیدرولیکی خانگی بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله:

  1. تکنولوژی استفاده شده: یکی از عوامل مهم در قیمت آسانسور هیدرولیکی، تکنولوژی استفاده شده در طراحی و ساخت آن است. استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و نوین می‌تواند قیمت آسانسور را افزایش داده و در عین حال کارایی و عملکرد آن را بهبود بخشد.
  2. ظرفیت آسانسور: ظرفیت آسانسور هیدرولیکی نیز تأثیر زیادی بر قیمت آن دارد. هرچه ظرفیت آسانسور بزرگتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. این به این معناست که ساخت یک آسانسور با ظرفیت بالا نیاز به استفاده از تجهیزات و مواد ساخت با کیفیت و قدرت بالا دارد که هزینه بالایی را به همراه دارد.
  3. نصب و راه‌اندازی: هزینه نصب و راه‌اندازی نیز به قیمت نهایی آسانسور هیدرولیکی اضافه می‌شود. نصب یک آسانسور هیدرولیکی نقش حائز اهمیتی در عملکرد صحیح و بهینه آن دارد و لذا نمی‌توان از این هزینه صرف نظر کرد.
  4. نوسانات ارزی: عوامل اقتصادی نظیر نرخ ارز نقش مهمی در قیمت‌ آسانسور هیدرولیکی دارند. با توجه به تغییرات نرخ ارز، قطعات و مواد اولیه وارد شده برای ساخت آسانسور قابل تأثیر هستند و ممکن است باعث افزایش یا کاهش قیمت آن شوند.

نمایش دادن همه 2 نتیجه